החורף עוד רגע כאן וכדאי לפנות מקום לכוכב של העונה. אז איך יודעים לבחור את האבוקדו המושלם? ובכן, כל הסודות לפניכם
דמיינו את הרגע: אתם הולכים לסופר, משוטטים בין המעברים, כשלפתע אתם מגיעים למעבר של הפירות והירקות. עיניכם החדות קולטות את הפרי הקסום הזה שנקרא: אבוקדו.
מרוב התלהבות אתם ממלאים שק שלם, ולאורך כל הדרך הביתה אתם חולמים על הכריך האלוהי שאתם הולכים להכין או אולי על הגוואקמולי שרציתם כל כך הרבה זמן…אבל אז, אתם נועצים את הסכין באבוקדו ו-אוי! הוא לא בשל!
אז איך נמנע טרגדיה שכזו ונבחר את האבוקדו האחד והיחיד שלנו, שיהיה מספיק מושלם למאכל? הנה הדרכים:
איך יודעים שאבוקדו בשל?
בקצה של כל אבוקדו מסתתר גבעול קטן, כאשר מושכים אותו, מקבלים הצצה אל תוך האבוקדו. קלפו את הגבעול והסתכלו על הפיטם (החלק שנמצא בין הגבעול לפרי). אם מופיע גוון חום, האבוקדו בשל מדי וייתכן טעם לוואי. אם הצבע ירקרק, האבוקדו עדיין לא בשל דיו, אבל מספיק בשביל אכילה. אם הצבע צהבהב – מזל טוב! מצאתם את האבוקדו המושלם.
בדיקת הקליפה של האבוקדו
בניגוד למשפט המוכר "אל תסתכל בקנקן", במקרה של האבוקדו, הקנקן (או הקליפה) חשוב ביותר. אם הקליפה איננה מבריקה, האבוקדו בשל לאכילה! אם היא עדיין מבריקה, תאלצו לחכות עוד טיפה…
הצבע לא פחות חשוב
גם הצבע קריטי בבחירת הירק. הזן הנפוץ ביותר בעולם הוא ההאס, שכאשר הוא בשל, קליפתו הופכת ירוקה כהה, על גבול השחורה.
חוש המישוש
אם עשיתם את כל השלבים מעלה ועדיין לא הצלחתם להבין האם האבוקדו בשל או שעדיין לא, פשוט לחצו עליו לחיצה עדינה. הפרי צריך להרגיש כבד ויציב, ללא אזורים רכים יותר מאחרים.
טיפ חשוב: אם קניתם בכל זאת אבוקדו לא בשל ואתם ממש ממש מחכים לשתות את משקה האבוקדו שלכם, יש דרך לגרום לו להבשיל מהר יותר!
עטפו את האבוקדו בנייר כסף, הכניסו לתנור שחומם בחום של 90 מעלות למשך 10 דקות. הוציאו ובדקו שהוא אכן הפך רך יותר. במידה והמשימה צלחה, הכניסו את האבוקדו למקרר להתקררות.
בתאבון!