10 פירות שכדאי להכניס לתפריט

10 פירות שכדאי להכניס לתפריט

הבננה עשירה במגנזיום, תפוח העץ מגן על הגוף מדלקות ותות השדה עשיר בחומצה פולית. 10 הפירות שכדאי לכם לאכול כדי להיות בריאים

אבי אובליגנהרץ, YNET

לא לחינם אומר הפתגם עתיק היומין שאכילת תפוח ביום מרחיקה את הרופא. לא רק תפוח אלא פירות בכלל נחשבים לנשנוש האולטמטיבי ובעלי תפקיד מכריע בשמירה על תזונה מאוזנת ובריאה.

הם לא רק טעימים, משביעים ומהווים חטיפי אנרגיה טבעיים, אלא נחשבים למקור עיקרי לאספקת ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו אשלגן, חומצה פולית וסיבים תזונתיים, מסייעים למערכת העיכול, וידועים כמפחיתי דיכאון ומחלות כרוניות, ומונעי דלקות ותופעות לוואי אחרות הקשורות במחסור בוויטמין C ובוויטמין A.

אם לא די בכך הרי שלפירות יש משקל משמעותי בשמירה על רמת האושר של בני האדם. מחקר שפרסם לאחרונה כתב העת American Journal of Public Health קובע כי אנשים שצרכו שמונה פירות וירקות ביום הביעו שביעות רצון גבוהה יותר בנוגע לאיכות חייהם מכאלה שהסתפקו בפרי או ירק אחד בלבד ביום.

מיכל חפץ, הדיאטנית שלנו, הרכיבה את רשימת עשרת הפירות הבריאים ביותר:

בננה

מקורה מדרום מזרח אסיה (הודו ומלזיה), שייכת למשפחת המוזיים וגדלה בעיקר בדרום ומרכז אמריקה והקריביים. צמח טרופי חד- פסיגי דמוי עץ. בוטנית היא עשב משום שאין לה גזע מעוצה. היא נותנת אנרגיה זמינה, תחושת שובע לאורך זמן, לא זקוקה לקירור, שטיפה או חיתוך. נאכלת טרייה, מיובשת או קפואה בשייק. הערכים התזונתיים שלה עשויים להשתנות בשלבי ההבשלה השונים וכוללים: אשלגן, סיבים תזונתיים פרה ביוטיים, מגנזיום, נוגדי חמצון, וויטמין B 6.

מנגו

מקורו בסין ובהודו. עץ טרופי ממשפחת האלתיים. כ-35 זנים שונים, לזנים השונים צבעים שונים. צבעו הכתום נובע מבטא קרוטן והוא עשיר בוויטמין C, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון המסייעים בהפחתת סיכון למחלות כמו מחלות לב וכלי דם וסרטן.

אשכולית אדומה

שייכת למשפחת ההדרים וככל שזן האשכולית אדום יותר, כך היתרון הבריאותי של הפרי גדול יותר בשל כמות נוגדי החמצון שהנו מכיל. האשכולית האדומה עשירה בוויטמין A, אשלגן ומכילה גם סידן, ליקופן – פיטוכימיקל נוגד חמצון רב עוצמה הנלחם ברדיקלים חופשיים ומפחית תהליכי דלקת.

תפוח עץ

מין של עץ פרי נשיר במשפחת הוורדיים ומוצאו מהכלאות בין מינים של תפוחי בר ליד ההימלאיה. ארצות הייצור העיקריות הן סין, טורקיה, ארצות מערב אירופה, ארה”ב וארגנטינה. הפרי זקוק לקור ועמיד לקור, ואין קשר בין צבע התפוח לקלוריות שהנו מכיל. אכילת תפוחים מספקת לגופנו: ויטמין C, סיבים, נוגדי חמצון המגנים מפני רדיקלים חופשיים, אנטי דלקתיים, אנטי סרטני, הגנה על כלי דם ותאים בגוף וחיזוק נימי דם.

רימון

אחד משבעת המינים, נמנה על משפחת הרימוניים ומוצאו מאזור הרי אלברוז באזור אירן. הרימון מכיל נוגדי חמצון פי 3 יותר ממיצים אחרים, אנתוציאנינים שהם הפיגמנטים המקנים לו את צבעו ומפחיתים בשילוב עם פוליפנולים נוספים בפרי את הסיכון למחלות לב וכלי דם. נוגדי החמצון מונעים יצירת רדיקלים חופשיים ונוגדי דלקת, ומעכבים בנוסף את חמצונו של הכולסטרול הרע, יכולים לעכב טרשת עורקים ולסייע בהורדת רמות לחץ דם. הרימון הוא גם מקור טוב לוויטמין C, ויטמין K וסיבים תזונתיים.

תות שדה

מוצאם של זני התות בישראל הם מקליפורניה והם נמנים על משפחת הוורדים. הפרי דל בקלוריות, 26 קלוריות  ל-100 גרם בלבד, ועתיר בחומצה פולית, אשלגן, סיבים תזונתיים, וויטמין C מספק 98% מהכמות היומית המומלצת, ויטמיני B, חומצה פולית, פלבנואידים בשם אנתוציאינינים (נוגדי חמצון) מונעים דלקות, סרטן, הזדקנות ומחלות נוירולוגיות.

אננס

צמח טרופי הגדל באזור ברזיל, בוליביה ופרגוואי, ונמנה על משפחת הברומליים. האננס מהווה מקור מצוין ל: אשלגן, מגנזיום, ויטמין C וברומאלין, אינזימים שעוזרים לעיכול של חלבונים והפחתת דלקת. הפרי מומלץ לטיפול בדלקות מפרקים, מצמצם דלקת ונפיחות אחרי ניתוחים. חשוב לציין שכוס אננס מכילה 75% מכמות המנגן (אחד המרכיבים של אנזימים שונים בגוף) היומית הדרושה.

חמוציות

צמח ממשפחת אברשיים וקרוב משפחה של האוכמניות. שיח ירוק עד ונמוך הפופולרי בסקנדינביה ורוסיה. האינדיאנים השתמשו בהן לריפוי מחלות. הערכים התזונתיים השונים של החמוציות המשווקות בישראל משתנים בהתאם לסוג המוצר. הפרי מכיל: סיבים, מנגן וויטמין C, וחיוני להפחתת דלקות בדרכי השתן, בריאות כלי הדם והלב ומניעת סרטן וכיבים במערכת העיכול.

אגס

נמנה על משפחת הוורדיים ונמצא בשוק כמעט כל השנה. הפרי עשיר בסוכר מסוג פרוקטוז – סוכר הפירות, פיטוכימיקלים, בטא קרוטן ובאשלגן. הוא נחשב לפרי היפואלרגני ולכן מומלץ למצבי בריאות כגון: עודף משקל, אזופגיטיס, אלרגיות, אי ספיקת כליות כרונית, אפטות, אקזמה, נוגדי דלקת ועוד.

אסאי

פרי יער הגדל על עץ דקל הגדל על גדות נהר האמזונס. זהו פרי עגול, קטן, בעל צבע סגול עמוק וטעמו של שוקןלד עם תותי בר. האסאי גדוש בסיבים, ויטמיני B, אנטיאוקסידנטים (פוליפנולים, אנטוציאנינים ופלבנואידים) המהווים נוגדי דלקת, נוגדי הזדקנות (אנטי אייג’ינג) נוגדי סרטן.

איך בוחרים אננס?

ראלים אוהבים אננס. על אף היותו קשה להשגה, או שמא בגלל עובדה זו. הבעיה? הוא יקר. אז אם אתם כבר משקיעים כסף כדי לקנות אחד, רצוי שזה יהיה אחד ששווה את זה

איך בוחרים אננס?

ראלים אוהבים אננס. על אף היותו קשה להשגה, או שמא בגלל עובדה זו. הבעיה? הוא יקר. אז אם אתם כבר משקיעים כסף כדי לקנות אחד, רצוי שזה יהיה אחד ששווה את זה

איך בוחרים שייק?

אתם מסתובבים בקניון ובא לכם משהו טעים. הפיתויים מסביב, כידוע, הם רבים. אבל מעבר לעובדה הפשוטה שהמשקאות של rebar טעימים (כן נו, אנחנו משוחדים), הם האופציה הכי נכונה שתפנק אתכם גם בתזונה וגם בבריאות

איך בוחרים שייק?

אתם מסתובבים בקניון ובא לכם משהו טעים. הפיתויים מסביב, כידוע, הם רבים. אבל מעבר לעובדה הפשוטה שהמשקאות של rebar טעימים (כן נו, אנחנו משוחדים), הם האופציה הכי נכונה שתפנק אתכם גם בתזונה וגם בבריאות
Memory: 109MB (21.29% of 512MB)
דילוג לתוכן